Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

liczba urodzeń w polsce

Gość Karolina93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1955 - 790 tysięcy 
1967 - 520 tysięcy 
1983 - 725 tysięcy 
2013 - 375 tysięcy

wyczuwam wymieranie polskiego narodu.

dyskusja

Opublikowano

Ludzie nie mają pieniędzy i też myślą i wiedzą, że przy przeciętnej rodzinie nie powinno się mieć więcej niż 2-3 dzieci.

Opublikowano

"[...]Coraz rzadziej pary decydują się na dziecko,

jak już bez niego ciężko, z dochodami kiepsko[...]"
~grubson B)

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

Mógłbym wspomóc naród Polski i tak ,,zrobić" co miesiąc z pięć nowych Polaków, ale za takie coś w tej chwili dostanę alimenty albo HIV-a, więc nie dzięki.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Nie rodzi się mniej dzieci tylko więcej rodzin wyjeżdża ;) Choć można zaobserwować pewien spadek demograficzny lecz, patrząc w historię Polacy balansują właśnie raz wyżej raz niżej. Lecz mądry człowiek zauważy że coś jest nie tak (jak zauważył to autor tematu). Zgadzam się że mniej pieniędzy itd. Ale weźmy afrykę, tam pieniędzy nie mają a rodziny mają po ośmioro dzieci. W Polsce znam rodziny po pięcioro dzieci które żyją w biedzie. Myślę że pieniądze tutaj odgrywają dużą rolę ale w przeciwnym kierunku - im bogatsi rodzice tym mniej dzieci no bo jak człowiek ma dużo to nie chce tego stracić a w Polsce dzieci są ogromnym wydatkiem... Mimo to biedne rodziny mają więcej dzieci niż bogatsze....

r9wfFzB.png

Opublikowano

Nie przeżywaj, Ty i Twoje dzieci będą żyć jako Polacy, nic się nie bój, nie dożyjesz wyginięcia Polaków :)

OndteAw.png

Opublikowano

Nie przeżywaj, Ty i Twoje dzieci będą żyć jako Polacy, nic się nie bój, nie dożyjesz wyginięcia Polaków :)

Bo nasz naród nigdy nie wyginie i to jest pewne, choć niemcy się mocno starają żebyśmy wyginęli 

r9wfFzB.png

Opublikowano

Im mniej ludzi, tym mniej idiotów. Bardzo dobrze. :)

Konsekwentnie rzecz biorąc - im mniej ludzi tym mniej geniuszy

Opublikowano

A uogólniając im mniej ludzi tym mniej wszystkiego co zostało stworzone przez człowieka :x

W takim kraju żyjemy... Żadnych perspektyw ani szans na godne życie dla przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Typowe polaczkowe myślenie jak to u nas nie jest źle. Jakkolwiek by nie było zawsze ludzie będą hejtować. Jest mnóstwo krajów w gorszej sytuacji od nas...

Dobrze, że znajdują się ludzie trzeźwo myślący i zamiast żalić się wszędzie próbują cokolwiek zdziałać #Respect 

Opublikowano

Będzie coraz mniej Januszów  w sandałach i skarpetach na wakacjach.

Jestem z tego bardzo zadowolony, świat będzie lepszy :P

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Typowe polaczkowe myślenie jak to u nas nie jest źle. Jakkolwiek by nie było zawsze ludzie będą hejtować. Jest mnóstwo krajów w gorszej sytuacji od nas...

Dobrze, że znajdują się ludzie trzeźwo myślący i zamiast żalić się wszędzie próbują cokolwiek zdziałać #Respect 

Hmm... widzę-opisuję. Aktualnie się jeszcze uczę przez rok, a teraz mam wakacje :x Roboty w mieście znaleźć nie mogę :) A biegać z ulotkami za 3 zł/h nie mam zamiaru.

Poza tym o jakim Ty mi tutaj myśleniu mówisz...? Temat jest o liczbie urodzeń w kraju. Żeby pozwolić sobie na dziecko trzeba mieć gdzie żyć z tym dzieckiem, mieć pieniądze na jego utrzymanie, mieć pieniądze na utrzymanie mieszkania/domu, jedzenie, opłaty... A porównywanie naszego kraju do innych jest bezsensowne, bo nic nie wnosi do tematu.

Opublikowano

1955 - 790 tysięcy 

1967 - 520 tysięcy 

1983 - 725 tysięcy 

2013 - 375 tysięcy

dyskusja

1955 - 790 tysięcy 

1967 - 520 tysięcy 

1983 - 725 tysięcy 

2013 - 375 tysięcy

dyskusja

Trzeba jakoś zrobić miejsce dla ciapatych.

Opublikowano

Nie ma kasy, więc nikt nie zdecyduje się na dziecko jeżeli już z dwoma osobami w rodzinie jest ciężko. Poza tym polacy emigrują i zaludniają inne kraje.

Opublikowano

Ludzie nie chcą mieć dzieci bo dzieci nie są rodziców i one nie mogą o nich decydować.

Dokładnie, ludzie boją się, że państwo zabierze im dzieci z byle jakiego powodu, np. jacyś urzędnicy uznają, że mieszkanie jest za małe albo rodzice są za biedni.To są przypadki z życia wzięte.Wyobrażacie sobie jakie to musi być nieszczęście dla rodziców? 

Opublikowano

Hmm... widzę-opisuję. Aktualnie się jeszcze uczę przez rok, a teraz mam wakacje :x Roboty w mieście znaleźć nie mogę :) A biegać z ulotkami za 3 zł/h nie mam zamiaru.

Poza tym o jakim Ty mi tutaj myśleniu mówisz...? Temat jest o liczbie urodzeń w kraju. Żeby pozwolić sobie na dziecko trzeba mieć gdzie żyć z tym dzieckiem, mieć pieniądze na jego utrzymanie, mieć pieniądze na utrzymanie mieszkania/domu, jedzenie, opłaty... A porównywanie naszego kraju do innych jest bezsensowne, bo nic nie wnosi do tematu.

Ja się z tym nie zgadzam, przywykliście do wygód ale im więcej pieniędzy tym mniejsza szansa na to że dziecko wyjdzie na ludzi. Im mniej kasy tym  lepiej przynajmniej dla mnie. Kasa jest mi w życiu potrzebna tylko na czynsz, coś do jedzenie, internet jest mało ważny. Czyli mógłbym mieszkać w lesie gdyby to w Polsce było legalne, bo już raz dostałem mandat za biwakowanie... 

@Thunder kolejna bzdura. Zauważcie że im bogatsza rodzina tym mniej ma dzieci. Są rodziny (w tym moja) które martwią się czy starczy do pierwszego i nie narzekają tak jak te rodziny które mają kasy wpizdu a jak nie dostaną 4k miesięcznie to narzekają że bida...

W Polsce nie jest źle a żadna praca nie hańbi... 3 zł za godzine? Czemu nie! Jak chcesz zostań rolnikiem to jedyny w Polsce zawód który zawsze będzie potrzebował pracowników...

Narzekacie że jest źle to czemu nic z tym nie zrobicie? Rząd na taczki... ale nie zaraz przecież każde wystąpienie przeciw rządowi będzie oznaczało wkroczenie wojsk niemieckich na nasze terytorium.. Sami sobie przyszykowaliście narzekacze sznur na głowę. Pętlę która się jest coraz węższa ale nic tylko narzekać, że źle a do roboty żeden się nie nie ruszy... Choćby charytatywnie... Ja nie narzekam, pracuje od rana do wieczora za grosze bo co to jest 3zł/h ale nie narzekam! Moi rodzice nie mieli dużo pieniędzy ale byli i są szczęśliwi.. A co ma bogacz? (Dla mnie bogacz to ten który ma przynajmniej 2000 zł miesięcznie), tylko narzeka że źle. W d** się wszystkim poprzewracało! 

Egoiści.. Tylko "jak ja mam tutaj źle" ale już nie spojrzycie z perspektywy dziecka czy bezdomnego, gdyby każdy pracował charytatywnie lub za grosze świat byłby lepszy gwarantuje to wam!

r9wfFzB.png

Opublikowano

Dokładnie, ludzie boją się, że państwo zabierze im dzieci z byle jakiego powodu, np. jacyś urzędnicy uznają, że mieszkanie jest za małe albo rodzice są za biedni.To są przypadki z życia wzięte.Wyobrażacie sobie jakie to musi być nieszczęście dla rodziców? 

Tja, jasne. Akurat bo się ludzie nad tym zastanawiają podczas podejmowania decyzji o rodzicielstwie.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Kiedyś ludzie tworzyli wielodzietne rodziny, teraz jest zupełnie inaczej - dwoje rodziców w pracy + małe zarobki i większość woli utrzymywać jednego dzieciaka. 

Opublikowano

Będzie coraz mniej Januszów  w sandałach i skarpetach na wakacjach.

Jestem z tego bardzo zadowolony, świat będzie lepszy :P

Świat nie będzie lepszy. I to nie moje pesymistyczne myślenie. Raczej stwierdzanie faktów na dzień dzisiejszy. :'D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...